Tekijät

teemuarinaTeknologia-asiantuntija Teemu Arina

Teemu Arina on teknologia-alan sarjayrittäjä, liikkeenjohdon neuvonantaja, suosittu luennoitsija ja Suomen tunnetuin biohakkeri. Hän on yritysten kokouskäytäntöjä uudistavaa verkkopalvelua kehittävän Meetin.gs Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, digitaalisen liiketoiminnan johdon konsultointia harjoittavan Dicole Oy:n perustaja ja osakas ja Quantified Self  & Biohacking Finland -yhteisön perustaja. Lisäksi hän on toiminut useiden kansainvälisten oppimista ja työelämää koskettavien hankkeiden ohjausryhmissä ja neuvonantajatehtävissä, pitänyt n. 100 esitystä vuodessa ympäri maailmaa ja kirjoittanut säännöllisesti eri alojen ammattijulkaisuihin nousevista teknologioista, työn muutoksesta ja oppimisen uusista mahdollisuuksista.

Olen tehnyt 15-vuotisen työurani aikana paljon töitä. En ole koskaan kokenut stressiä ylenpalttisesta työmäärästä, tai niin ainakin luulin. Sairastuin stressiperäiseen sairauteen, joka vaivasi minua lähes vuoden. Tavallinen hoito ei auttanut, joten minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin sukeltaa syvälle ongelmaani. Biohakkeroinnin ja itseni mittaamisen avulla paransin lopulta vaivani ja samalla päivitin työni tehokkuuden, stressinhallintani ja kehoni suorituskyvyn uudelle tasolle. Nyt on minun vuoroni jakaa oppimaani eteenpäin.

www.tarina.me

Olli SovijärviLääkäri Olli Sovijärvi

Olli Sovijärvi on kokonaisvaltaisen lääketieteen pioneeri Suomessa ja lisäksi ainoa, jolla on psykologis-filosofinen Integraaliteorian koulutus John F. Kennedy Universitystä yhdessä lääketieteen lisenssuurin ohessa. Lukuisat esiintymiset mediassa, sosiaalisen median artikkelit sekä Suomen ensimmäinen terveysaiheinen podcast ovat luoneet ihmisille tietoisuutta siitä, mitä terveydenhoito voi parhaimmillaan olla. Hän on toiminut yksityislääkärinä viimeisen neljän vuoden ajan ja tällä hetkellä keskittyy harjoittamaan ammattiaan klinikalla, jossa toimii funktionaalista lääketiedettä harjoittavia lääkäreitä, hoitajia sekä hivenainelaboratorio. Lisäksi hän pitää luentoja ja koulutuksia eri terveysalojen osaajille ja on erityisesti keskittynyt luonnolliseen ravitsemukseen, suoliston tasapainoon sekä mielen ja kehon integroimiseen.

Olen aiemmin ollut työnarkomaani ja kärsinyt valtavasta stressitilasta. Viisi vuotta sitten havahduttuani tästä suorittamisen kuplasta rupesin vihdoin hoitamaan myös itseäni. Käytännössä kaikki asiat muuttuivat elämässäni niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla ja matka jatkuu edelleen. Sovellan omaa kokemustani myös vastaanotollani, joka on kokonaisvaltaista ihmisen hoitoa ja yksilöllistä terveydellistä suunnittelua. Tällä hetkellä suurella osalla potilaistani on ongelmia, joiden taustalta löytyy yhä useammin krooninen stressitila mitä erilaisimmista syistä. Onkin mielestäni aina oleellista selvittää sairauden perimmäinen syy, hoitaa sen ydin ja palauttaa terveyden, kehon, mielen ja hengen tasapaino. Normalisoimalla omat korjaavat prosessimme voi jokainen parantua monista eri sairauksista.

www.ollisintegrallife.com

jaakkohalmetojaRavintoasiantuntija Jaakko Halmetoja

Jaakko Halmetoja on ravintoasiantuntija, tietokirjailija, aktiivinen luennoitsija ja lifestyle-yrittäjä. Halmetojan intohimona on poikkeuksellisen kirkasta terveyttä ylläpitävän ravitsemuksen ja elämäntavan sopeuttaminen ympäristömme muuttuviin olosuhteisiin. Jaakko johtaa kahden huipputerveellisten herkkujen tarjoiluun erikoistuneen kahvilan toimintaa Tampereen ydinkeskustassa, toimii tuotekehittäjänä elintarvikealan kasvuyrityksille ja pitää vuosittain lähes 150 luentoa eri organisaatioille.

Olen vuosia pysähtynyt säännöllisesti kysymään itseltäni syvempiä suuntiani ja intohimojeni kohteita. Joka ikinen kerta vastaus löytyy hyvin läheltä. Miten ihmiskeho toimii? Kuka minä oikein olen? Urheilu ja fyysinen suorituskyky on kiinnostanut minua äärimmäisen paljon lapsesta asti. Reilut parikymmentä vuotta pyrin joka päivä maksimoimaan kehon toimintakapasiteettia pääasiassa urheilun näkökulmasta. Mitä enemmän syvennyin ravitsemuksen tarjoamiin välineisiin, sitä enemmän huomasin vaikutuksia myös mielen toiminnassa, stressitasojen alenemisessa, sisäisen maailman kirkastumisessa ja tunnemaailman rikastumisessa. Tämän jälkeen olen hengittänyt aihetta “25 tuntia päivässä, 8 päivää viikossa” -mentaliteetilla ja popularisoinut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin uusia kerroksia, joihin ympäristömme luo enemmän mahdollisuuksia nyt kuin koskaan aiemmin.

www.jaakkohalmetoja.com

Toimitus

  • Kirjan taitto ja kuvitus: Lotta Viitaniemi
  • Oikoluku: Sam Inkinen