Vladimir Heiskanen ja lähi-infrapunavalo (Biohakkerit Live Show)

Posted · Add Comment

Biohakkerit Live Show on uusi verkkolähetys ja podcast, joka haastattelee optimaalisesta hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneita ihmisiä ja asiantuntijoita. Haastattelijoina Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat Teemu Arina, Olli Sovijärvi ja Jaakko Halmetoja.

Lähetys tuotetaan aina livenä ja sitä voi seurata Biohakkerin käsikirjan Facebook-sivun ja Youtube-kanavan kautta.

Tämän viikon vieraana on terveysbloggari Vladimir Heiskanen ja aiheena lähi-infrapunavalo ja sen terveysvaikutukset. Hän laatinut yli 3200+ tutkimusartikkelia sisältävän tietokannan aiheesta, joka löytyy tästä.

Vladimir Heiskanen on hammaslääketieteen opiskelija Helsingin yliopistosta, joka pitää suosittua Valtsun terveysblogia. Blogi sai alkunsa vuonna 2010 ja on vuosien varrella kehittynyt ruokavaliokeskeisistä nettikirjoituksista syvälle tieteeseen pureutuviin katsauksiin erinäisistä aiheista ja ilmiöistä. Jokaisen uuden blogipostauksen takana on kuukausien taustatyö sekä satoja viittauksia tieteellisiin artikkeleihin. Blogi on saanut paljon näkyvyyttä niin Suomessa kuin ulkomailla ja Vladimirin kirjoituksia onkin julkaistu muun muassa Matt Stonen 180DegreeHealth -blogissa sekä Paul Jaminetin Perfect Health Diet -blogissa. Suomessa Vladimir on julkaissut muun muassa Erikoislääkärilehdessä ja yhden kirjoituksen Lihastohtorin kanssa.

Katso nauhoitus alla:

Jakson muistiinpanot:

Viikon tutkimus

Tian, F., Hase, S. N., Gonzalez‐Lima, F., & Liu, H. (2016). Transcranial laser stimulation improves human cerebral oxygenation. Lasers in Surgery and Medicine48(4), 343–349. http://doi.org/10.1002/lsm.22471

Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, vaikuttaako transkraniaalinen laserstimulaatio isoaivojen verenkiertoon (eli hemodynaamiseen tilaan) kolmen hemoglobiiniin (happea sitova proteiini) liittyvän muuttujan avulla; oksyhemoglobiinin (hemoglobiinin happea sitova muoto), deoksihemoglobiinin määrä sekä hemoglobiinin kokonaiskonsentraatio.

Metodit

Kaksi tutkimuskertaa, joissa molemmissa 9 tervettä koehenkilöä (osittain samoja molemmilla kerroilla). Tutkimuksen kokonaiskesto oli 17 minuuttia, jossa 1064 nm laserstimulaatiota annettiin suoraan otsaan 10×55 sekunnin sykleissä. Lopuksi hemoglobiinipitoisuudet mitattiin 6 minuutin ajan ilman stimulaatiota (ns. palautuminen.)

Tulokset

Molemmilla tutkimuskerroilla laserstimulaatio nosti molemmissa aivopuoliskoissa oksihemoglobiinin pitoisuutta ja laski deoksihemoglobiinin pitoisuutta verrattuna lähtötasoon. Muutokset säilyivät myös 6 minuutin palautusjakson aikana. (Tutkimuksessa verrattiin palautumisaikaa transkraniaalistimulaatioon, jossa muutokset säilyivät vain minuutin ajan)

Koska hemoglobiinin kokonaiskonsentraatio pysyi vakiona, muutos indikoi kasvanutta hapenkulutusta etuotsalohkossa stimulaation aikana. Tämä saattaa johtua stimulaation aiheuttamasta mitokondrioiden lisääntyneestä hapenkulutuksesta sytokromi-c oksidaasin aktivaation seurauksena.

Tutkimuksessa viitattiin myös aikaisempiin ihmisellä toteutettuihin tutkimuksiin, joissa neuroniaktivaation on todettu johtaneen lisääntyneeseen deoksihemoglobiinin pitoisuuteen. Tämäkin osoittaa yhteyttä paikallisen hapentarpeen/kulutuksen ja näiden verenkiertoon vaikuttavien muutosten välillä.

Viikon tarjous

The Hero!

Stressin biohakkerointi on Biohakkerin käsikirjan täysiverinen jatko-osa, joka pureutuu syvälle stressin selättämiseen.

Tutustu kirjaan »
Biohacker Summit 2015
 
  • "Ainakin monet kiipeilyhousut ovat keskisaumattomia"
  • "Kerta kaikkiaan tyhjentävä selvitys! Mutta tyynyva"
    on Uni
  • "Pari potentiaalista laitetta unen seurantaan: Beur"
    on Uni

Biohacker Summit 2018 Tukholma

Biohacker Summit 2018 Tukholma järjestetään ja 19. toukokuuta 2018 Tukholmassa ja aiheena on optimaalinen palautuminen ja huippusuorituskyky. Puhujina mm. Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat.

Lue lisää ››
Vatsa kuntoon
 
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit