Taru sormusten herrasta

Posted · Add Comment

Biohakkeri ja moniyrittäjä Teemu Arina on kiireinen mies. Arina pitää työergonomian, palautumisen, ravinnon ja stressitasojen optimointia tärkeänä, jotta hän pystyisi omin sanoin ”pyörittämään itseään kuin rasvattua koneistoa”. Itsensä mittaaminen tulee hyvinvoinnin optimoinnissa apuun ja onkin yksi biohakkeroinnin keskeisimpiä osa-alueita.

– Mittaamisessa voi käyttää apuna erilaisia puettavia teknologioita. Minulla on esimerkiksi biometrinen paita, ryhtianturi ja olen kokeillut monia rannekkeita. Yksi sormus on periaatteessa korvannut kaikki nämä laitteet. Jos hankkisin vain yhden laitteen, se olisi ŌURA-sormus, Arina alleviivaa.

Tyylikäs, luotettava ja kehittyvä

ŌURA-sormus saa Arinalta kiitosta muun muassa luotettavuudesta ja huomaamattomuudesta.

– ŌURA peittoaa selkeästi kilpailijat muun muassa siksi, että se on hyvin huomaamaton. Sen voi vain laittaa sormeen ja unohtaa siihen. Se on vähän kuin taide-esine ja se sopii minun asukokonaisuuteeni. Lisäksi se on veden- ja lämmönkestävä ja sen akku kestää tunnin latauksella muutaman päivän.

– Luotan siitä saatuun dataan, sillä olen vertaillut sen tuloksia kehittyneempiin mittareihin. ŌURAn ohjelmisto myös kehittyy jatkuvasti ja kasvaa tarpeiden mukaan, Arina lisää.

”Oma henkilökohtainen avustaja”

ŌURA on Arinan sormessa käytännössä koko ajan. Hän tarkastaa siitä joka päivä palautumisindeksinsä, joka yhdistää muun muassa unen laadun, aktiivisuuden ja kehon lämpötilan. Lisäksi hän seuraa sykevälivaihtelua, joka kertoo hermoston tilasta ja palautumisesta.

– Katson joka aamu, miten palautunut olen hermoston näkökulmasta. Sen perusteella teen päätöksiä esimerkiksi siitä, menenkö treenaamaan tai aionko ottaa päiväunet. Mikäli hermoston tila laskee pysyvämmin vaikkapa viikoksi, riski sairastua kasvaa, Arina kertoo.

Arina pitääkin ŌURAa ikään kuin omana henkilökohtaisena avustajanaan.

– Haluan saada mahdollisimman paljon aikaiseksi ja ŌURA on yksi parhaita tapoja muistuttaa itseään, milloin kannattaa ottaa iisisti. Siitä saa lyhyitä, selkeitä palautteita datan avulla esitettynä siitä, mitä voisi muuttaa tekemisessään. ŌURAn sormus on todella hyvä lähtökohta hyvinvoinnin parantamiseen ja itsensä mittaamiseen, Arina summaa.

> Tutustu Ouraan Biohakkerin verkkokaupassa

The Hero!

Stressin biohakkerointi on Biohakkerin käsikirjan täysiverinen jatko-osa, joka pureutuu syvälle stressin selättämiseen.

Tutustu kirjaan »
Biohacker Summit 2015
 
  • "Ainakin monet kiipeilyhousut ovat keskisaumattomia"
  • "Kerta kaikkiaan tyhjentävä selvitys! Mutta tyynyva"
    on Uni
  • "Pari potentiaalista laitetta unen seurantaan: Beur"
    on Uni

Biohacker Summit 2018 Tukholma

Biohacker Summit 2018 Tukholma järjestetään ja 19. toukokuuta 2018 Tukholmassa ja aiheena on optimaalinen palautuminen ja huippusuorituskyky. Puhujina mm. Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat.

Lue lisää ››
Vatsa kuntoon
 
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit