Tarvitaanko tulevaisuudessa terveyskeskuksia?

Posted · Add Comment

Video: YLE: Suomi-tekoja

Biohakkeri Teemu Arina saa puhelimensa näytölle halutessaan kuvat omasta sykkeestään, hengityksestä ja kalorinkulutuksesta sekä steressitasosta. Puhelin saa tiedot elintoimintoja mittaavan biometrisen paidan kautta.

Digitalisaatio erottaa palvelut materiasta. Röntgenkuvat voidaan tutkia tarkemmin Intiassa, samalla kun lääkäri keskittyy asiakkaan palvelemiseen Suomessa. Kun mittaukset esimerkiksi tulehdusarvoista, verenpaineesta, verensokeriarvoista tai kolesteroliarvoista voidaan toteuttaa jo nyt kotona, on hyvä kysymys mihin tarvitaan terveyskeskuksia? Esimerkiksi kotimainen Meedoc-mobiilipalvelu mahdollistaa lääkärin konsultaation etänä omalta kotisohvalta – Ilman jonottamista.

Kun mittaaminen, diagnostiikka ja hoito voidaan toteuttaa hajautetusti, resurssien ohjaaminen sairaaloiden ja terveyskeskuksien seinähankkeisiin ei ole enää välttämättä yhtä perusteltua tai vähintäänkin niiden sisällä tapahtuvaa toimintaa tulisi arvioida uudelleen.

Terveyskeskukset eivät varmasti ole katoamassa, mutta niiden rooli tulee muuttumaan. Digitalisaation myötä meidän täytyy esittää kysymyksiä vanhaan maailmaan liittyvistä reliikestä, jotka usein rakentuivat fyysisen paikan ja atomien siirtämisen ympärille. Valon nopeudella siirtyvä informaatio mahdollistaa hoitoketjun osa-alueiden ulkoistamisen ja hajauttamisen. Jonottaminen on nyt mennyttä aikaa esimerkiksi pankkipalveluissa. Miksi sitä tarvitaan enää terveydenhoidossa, kun suurin ongelma kuitenkin on, että lääkäriltä ei saa halutessaan aikaa?

 

Terveydenhoitojärjestelmä voitaisiin järjestää hajautetusti ja digitaalisesti. Tuloksena olisi kustannustehokkaampi ja paremmin palveleva kokonaisuus. Suomella on tähän kaikki valmiudet. Jos Suomi ei sitä tee, niin joku muu tekee ja tarjoaa palvelut maantieteellisistä rajoista piittaamatta – halvemmalla ja paremmalla palvelutasolla.

>> Katso koko YLE A-studion haastattelu kohdasta 27:10 alkaen tästä.

The Hero!

Stressin biohakkerointi on Biohakkerin käsikirjan täysiverinen jatko-osa, joka pureutuu syvälle stressin selättämiseen.

Tutustu kirjaan »
Biohacker Summit 2015
 
  • "Ainakin monet kiipeilyhousut ovat keskisaumattomia"
  • "Kerta kaikkiaan tyhjentävä selvitys! Mutta tyynyva"
    on Uni
  • "Pari potentiaalista laitetta unen seurantaan: Beur"
    on Uni

Biohacker Summit 2018 Tukholma

Biohacker Summit 2018 Tukholma järjestetään ja 19. toukokuuta 2018 Tukholmassa ja aiheena on optimaalinen palautuminen ja huippusuorituskyky. Puhujina mm. Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat.

Lue lisää ››
Vatsa kuntoon
 
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit