Testissä: Lihasten aktiivisuutta mittaava Mpower

Posted · Add Comment

Onko voimaharjoittelusi tavoitteellista? Haluatko optimoida harjoitteluun käyttämäsi ajan?

Unohda arvailu ja anna lihastesi kertoa, mitä ne tarvitsevat. Mpower mittaa lihaksen aktiivisuutta, uudesta näkökulmasta. Se osaa erotella nopeat ja hitaat lihassolut toisistaan. Laitteen kehittänyt suomalainen Fibrux on nyt käynnistänyt tuotteelleen joukkorahoituskampanjan Indiegogossa.

Nopeat lihassolut tuottavat nopeaa ja räjähtävää voimaa, mutta väsyvät nopeammin. Hitaat lihassolut taas tuottavat kestävyysvoimaa ja kestävät paljon pidempään rasituksen alla. Koska nopeat lihassolut muodostavat suurimman osan lihasmassastamme, niiden harjoittelu kannattaa maksimoida riippumatta siitä, onko tavoitteena voima vai massa.

Tähän asti lihasten aktiivisuuden mittaaminen on ollut erittäin vaikeaa ilman ammattilaisten laboratoriolaitteita. Tulosten maksimointiin on myös liittynyt huomattava määrä mystiikkaa ja kuntosaleilla suullisena perimätietona siirtynyttä viisautta.

Yhdestä asiasta kaikki ovat kuitenkin yhtä mieltä: “for the best results, you need to train hard AND smart”. Eli parhaat tulokset vaativat ahkeruuden lisäksi älyä ja tietoa.

Tämä on osa-alue, jossa Mpower on parhaimmillaan. Anturit mittaavat luurankolihasten pinta-EMG:tä eli lihassähkökäyrää. Anturit eivät tarvitse kostutusta tai geeliä, joten käyttö on helppoa.

Sovellus tukee neljää anturia samanaikaisesti, joten kehon eri puolten lihasten tutkiminen ja kehittäminen on mahdollista. Testiryhmämme jäsenillä oli kullakin käytössä vain yksi anturi, mikä tuntui liian vähäiseltä. Yhden anturin vaihtaminen puolelta toiselle oli työlästä ja yksittäisen lihaksen aktivaation mittaaminen tuntuu epäoleelliselta.

Tämän perusteella suosittelemme hankkimaan vähintään kaksi anturia. Esimerkiksi isoja liikkeitä tehdessä olisi ollut kiinnostavaa nähdä lihaksen toiminta molemmilta puolilta kehoa.

Anturin kiinnittäminen lihakseen oikeaan kohtaan tuntui myös haasteelliselta. Tähän on kuitenkin luvassa parannusta, koska lopullisen tuotteen mukana Fibrux aikoo toimittaa infokartan, jonka avulla anturien kiinnittäminen oikeaan kohtaan kehoa helpottuu.

Tuotteeseen kuuluu antureiden lisäksi älypuhelinsovellus. Yhteys antureiden ja kännykän välillä toimii langattomasti bluetoothilla.

Soveluksessa on instant workout -ominaisuus, jolla voit aloittaa lihasaktivaation mittaamisen heti. Vaihtoehtoisesti voit myös ennakolta asettaa sovellukseen oman treeniohjelmasi, johon voit valita liikkeet, toistot, painot ja sarjat. Tällä hetkellä sovellus sisältää 100 eri harjoitusliikkeen kirjaston. Koska treenikirjasto ei koskaan voi olla täydellinen, sovellus tarvitsisi ominaisuuden, jolla lisätä kirjastoon omia harjoituksia.

Koska sovellus on vielä kehitysvaiheessa, siinä on toki parannettavaa. Tällä hetkellä sovellus on saatavilla vain Android-laitteille ja iOS-versio on tulossa. Myös tulosten kehittymistä pitkällä aikavälillä voi kuulemma jatkossa seurata tarkemmin.

Itse Mpower-laite on jo tässä kehitysvaiheessa hyvä. Joukkorahoituskampanjalla Fibruxin on tarkoitus rahoittaa sovelluksen kehittämistä.

Kenen Mpower-laite kannattaa hankkia? Jos käyt säännöllisen epäsäännöllisesti salilla tekemässä hauiskääntöjä, voit Mpowerin avulla kehuskella kavereillesi. Jos olet tavoitehakuinen voimaharjoittelija tai kehonrakentaja, niin Mpower voi olla apuväline, joka vie harjoittelusi seuraavalle tasolle.

Erityisesti asiantuntevan valmentajan kanssa Mpower voi maksimoida ja optimoida harjoitteluun käytetyn ajan ja saatujen tulosten suhteen. Laitteessa on nähdäksemme potentiaalia muodostua standardiksi voimaharjoittelun piirissä.

Tutustu joukkorahoituskampanjaan täällä.

The Hero!

Stressin biohakkerointi on Biohakkerin käsikirjan täysiverinen jatko-osa, joka pureutuu syvälle stressin selättämiseen.

Tutustu kirjaan »
Biohacker Summit 2015
 
  • "Ainakin monet kiipeilyhousut ovat keskisaumattomia"
  • "Kerta kaikkiaan tyhjentävä selvitys! Mutta tyynyva"
    on Uni
  • "Pari potentiaalista laitetta unen seurantaan: Beur"
    on Uni

Biohacker Summit 2018 Tukholma

Biohacker Summit 2018 Tukholma järjestetään ja 19. toukokuuta 2018 Tukholmassa ja aiheena on optimaalinen palautuminen ja huippusuorituskyky. Puhujina mm. Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat.

Lue lisää ››
Vatsa kuntoon
 
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit