Private: #7 Biohakkerin podcast – Viidakkomies Olli Posti

Posted · Add Comment

Viidakkomies Olli Posti vieraili Biohakkerin podcastissa tekemässä syntiä ja päivittämässä kunkin arkeen kuuluvat tyypillisimmät paheet. Kyytiä saivat niin kahvi, suklaa, rasvat, tupakka kuin alkoholikin. Asiaa riitti laadukkaista raaka-aineista niin paljon, että nauhoitus tehtiin poikkeuksellisesti kaksituntiseksi. Biohakkerin perusperiaatteisiin kuuluu, että jos jotakin toistaa säännöllisesti (on se sitten syntiä tai ei), niin raaka-aineet ja välineet kannattaa päivittää mahdollisimman hyviksi. Liian moni istuu kaikki päivät huonolla työtuolilla tai nukkuu unen laatua heikentävässä sängyssä, puhumattakaan jos prenkku maistuu tai makeanhimo iskee. Tee itsellesi palvelus: jos jossakin asiassa hifistelet, niin tee se tyylillä kun kysymys on paheista.

 

Suosittelemme tutustumaan Olli Postin mainioon Nutrix-oppaaseen.

Paheet (koska nautinto yhdistää)

Kahvi

Avainsanat: tuorekahvi, forest-grown (/ semi-forest grown), volcanic soil, mineral-rich, high altitude, washed / wet process. Heirloom. Arabica. Voikahvi, MCT, biohakkerikahvi. Direct Trade. Varmaa ohjeistusta löytyy myös kun googlettaa vaikkapa “Halmetoja aamukahvi” tai “Sundvik kahvi”.

Suklaa

Avainsanat: Criollo, single estate, Arriba Nacional (Fine De Aroma), Heirloom. Seremoniasuklaa, rakkaussuklaa.

Jäätelö

 • Get Some Ice Cream (älyttömän hyvä kotijäätelö, jota voi terästää myös superfoodeilla, siitepölyllä ja macalla, huippuhunajalla tai millä tahansa omalla suosikkimaulla)
 • Maria Lönnqvist telkkarissa <3

Alkoholi

Avainsanat: alkuviini, artesaanituotanto, suodattamaton… Terävissä juomissa testaamisen arvoinen voi olla myös hittibiiseissä ylistetty Grey Goose.

Poltettavat

 • Nikotiini on potentiaalinen aivostimulantti. Vrt. Nicotine may aid memory for in early dementia, BBC News
 • Luomu Manitou (löytyy ainakin Stockmanneilta ja tupakkakaupoista).
 • Kysy mahdollisimman puhdasta ja ekologista paperia ja filtteriä. Laadukkaampi valinta on automaattisesti aina parempi sekä ympäristölle, maapallolle että käyttäjälle itselleenkin – koska sitähän laatu jo määritelmän mukaan tarkoittaa: hyvää sekä tähän hetkeen että tulevaisuuteen.
 • Helposti saatava ja valmiiksi kääritty, silti lisäaineeton vaihtoehto: Valkea North State. Lisäaineetonta tarjoaa myös Lucky Strike, ja nykyään yhä useampi merkki, mutta tupakoivat kaverit kehuvat Norttia paremmaksi. Ulkomailta saa myös valmiiksikäärittyä American Spirittiä, jopa luomuna.

Rasva

 • Prasad Ghee, Pukka Ghee
 • Lentävä Lehmä, Hakaniemen Kauppahalli
 • Suodattamaton, samea oliiviöljy (tai joku kansainvälisiä palkintoja voittanut)
 • MCT (valitse lasipurkki ja mieluusti toki tumma, kuten yleensäkin öljyjen kanssa)
 • Brain Octane Oil (jos haluaa kokeilla vielä mahdollisesti MCT-öljyäkin energisoivempaa vaahdottajaa aamu-latteen)

Makea

Kysy lähimmältä (hifeimmältä?) hunajatarhaajalta myös pesästä suoraan pakkaseen säilöttyä siitepölyä (bee pollen), ja kaikkein suurinta herkkua Emomaitoa (Royal Jelly).

Suola

Kiltimmät aiheet

Miron Lasi Kananmunissa etsi mahdollisimman tummia ja maukkaita keltuaisia. Extravinkki: vielä hyvinruokittuja vapaita pientilakanojakin maukkaammat munat saattavat löytyä toisista (alkuperäisemmistä) eläinlajeista. Loistava keltuainen maistuu houkuttelevan herkulliselle raakanakin. Pääkaupungissa moni osallistuu Mayors Gymin kimppatilaukseen. Kaikessa muussakin kannattaa suosia mahdollisimman suoraa suhdetta lähiseudun alkutuottajaan -> parempi tuote ja palvelu, edullisempi hinta, parempi fiilis kaikille osapuolille.

C-vitamiinit

Jodi

Omegat

 • Riista ja muu ruohoa syönyt liha/muna/maito. Omega-lisiä tarvitaan vain koska eläimille syötetään nykyään viljaa, soijaa ja maissia luonnollisen ravinnon sijaan.
 • Villikala, ja ehkä myös norjanlohi (etenkin luomuna). Kalankasvattamot syöttävät yleensä aikalailla samaa omega6-rehua kuin teholihatuottamotkin. Muista hyvänkin kalan kanssa aina Chlorella, niin ei tule ongelmia elohopean kanssa.
 • BlueIceGreenPasture (säilytä jääkaapissa)
 • NordicNaturals (jääkaappiin myös)

Samassa setissä saattaa maistua myös Astaxantiini, Q10, ehkä myös D ja K2

Muut linkit

The Hero!

Stressin biohakkerointi on Biohakkerin käsikirjan täysiverinen jatko-osa, joka pureutuu syvälle stressin selättämiseen.

Tutustu kirjaan »
Biohacker Summit 2015
 
 • "Ainakin monet kiipeilyhousut ovat keskisaumattomia"
 • "Kerta kaikkiaan tyhjentävä selvitys! Mutta tyynyva"
  on Uni
 • "Pari potentiaalista laitetta unen seurantaan: Beur"
  on Uni

Biohacker Summit 2018 Tukholma

Biohacker Summit 2018 Tukholma järjestetään ja 19. toukokuuta 2018 Tukholmassa ja aiheena on optimaalinen palautuminen ja huippusuorituskyky. Puhujina mm. Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat.

Lue lisää ››
Vatsa kuntoon
 
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit
Jaa ystäviesi kanssa


Submit