Teemu Arina ja Olli Sovijärvi sukeltavat syvälle pöpelikköön rohtokasvien, villiruuan ja yrttilääkinnän maailmaan villiruokaguru Heikki Ruususen johdolla. Metsiemme antimet käydään läpi, kaupan perus yrttiruukut korvataan takapihalta löytyvillä vaihtoehdoilla ja terveysongelmat poistetaan “rikkaruohoilla”. Rikasta kevään ja kesän ruokailuja ja talven hapatuksia takapihan huikeilla antimilla.
Podcast: Play in new window | Download (Duration: 1:09:05 — 47.6MB) | Embed
Subscribe: Apple Podcasts | Android | RSS
Heikin villiyrttivalmennuskurssi
- http://villiruoka.fi/villiyrttivalmennus/ – Koodilla BIOHACK -40€!
Heikin mainitsemat linkit
- http://villiruoka.fi
- http://munvillielo.blogspot.com
- http://wikikko.info/wiki/Hapattaminen
- http://hidastaelamaa.fi/2013/11/miten-selvita-ravintoviidakossa-oppaana-olli-posti/
Mainitut kasvit
- peltokanankaali
- männyn kukinto ja siitepöly
- voikukka
- nokkonen
- kuusenkerkkä
- ruusunmarja
- maitohorsma
- siankärsämö
- kaupan perusyrtit (basilika, korianteri, persilja, minttu, sitruunamelissa)
Mainitut hyönteiset
- kantojäärätoukka
- lehtokotilo
Teemun kalaluuliemi
- kalanruoto (perkeet)
- kalanpäitä
- yrtit (kurkuma, inkivääri, villiyrtit)
Heikin villiyrttipesto
- oliiviöljy / hamppuöljy
- sembramännyn siemenet / siperian seetrin siemenet
- villiyrtit
Terveydenhoito
- Haavat: rohtoraunioyrtti, siankärsämö, piharatamo
- Särkyyn: mesiangervo
- Uupumukseen: hunaja + nokkosen siemenet (Ritolan Willit)
Heikin kolme kovinta biohakkerivinkkiä
- Kokeile avoimesti erilaisia juttuja ja suhtaudu yleisesti avoimesti asioihin
- Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi
- Tutustu omaan ympäristöösi
Heikin extravinkki: Kitkerän maun taittaa parhaiten hapan (ei makea).
Kirjasuosituksia aiheesta:
- Puolustusvoimat (1985). Luonnonmuonaohje
- Tallberg, Sami (2011). Uusi villiyrttikeittokirja
- Irving, Miles (2009). The Forager Handbook
- Mabey, Richard (2012). Food for free
- Redzepi, Rene & al. (2010). NOMA: Time and Place In Nordic Cuisine
Muuta